HTML

Koreai tapasztalatok

A cégem kiküld Dél-Koreába dolgozni. Közben megpróbálok minél többet felfedezni belőle!

Friss topikok

  • Krámos Dorina: Én csak annyit szeretnék mondani, hogy tévedés van az ABC-ben. Tudom, hogy 2 éves bejegyzés, de ha... (2014.02.03. 14:53) Írás - olvasás
  • szilvia96: Nagyon örülök nektek, hogy megismerhetem általatok koreát én is nagyon szeretem (2012.10.08. 19:47) Készülődés esküvőre
  • moszo: Hát én is itt volnék, bár tök véletlenül. Nem is tudtam, hogy az út után is folytattad a blogot. Ö... (2010.09.13. 13:54) Minden út Koreába vezet?
  • ミラ: hangeul a neve az írásuknak, mesterségesen kifejlesztett rendszer, a leglogikusabb a nyelvészek sz... (2010.06.24. 13:12) Nyelvi kérdések
  • spulnissimus maximus: @Tiggr: AJAJJAJ! Elnézést, de csak a hét vége felé dől el, hogy felvesznek-e, addig nem akartam e... (2010.05.17. 17:05) A koreai film hónapja

Linkblog

Insa-dong - ebéd

2010.04.05. 12:36 Tiggr

Tegnap a két palota végigjárása után már kezdett belőlük mérgezésem lenni, mert - a képekből nem tudom, mennyire látszik – mindegyikben nagyon hasonlóak az épületek. Valami másféle programot szerettem volna hát délutánra, ráadásul kezdtem éhes is lenni!

Ha az ember kijön Changgyeonggung-ból és visszasétál Gyeongbokgung elé, onnan kezdődik Insa-dong, Szöul egy olyan kerülete, ahol a koreai kézművességé, népművészeté a főszerep. Ezt ők HAN-kan hívják, a különböző ágazatok más-más végződést kapnak. Például a Hanji a koreai merített papír, a Hanok a népviselet, a Hansik pedig a tradicionális koreai étkeket jelenti.
 
Mivel éhes voltam, rögtön egy éttermet kerestem. Ez elég barátságosak tűnt, így beültem:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az éttermek belülről sokkal jobban néznek ki, mint kívülről, ez is hangulatos volt:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tenger gyümölcsei, tojás (valami apró madáré :) ), zöldségek voltak a tűzforró vastálban, csípős szósszal leöntve. A pincér vissza is szaladt, hogy kicsit csípősám ez az étel, nem baj? Mondtam, hogy nem, szeretem a csípőset. Most vagy a "kicsit" relatív fogalom, vagy nem kellett volna mondanom, hogy szeretem a csípőset, mert így erősebbre csinálták, nem tudom, de az biztos, hogy ez már nekem is az ehetetlenül csípős határát súrolta. Azért finom volt, amit tudtam letoltam sok vízzel… :)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koreaexp.blog.hu/api/trackback/id/tr981895956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spulnissimus maximus 2010.04.05. 18:50:51

Hú ez egy emberes adag? Nagyon gusztának néz ki, kár, hogy csípősre sikerült. Legközelebb óvatosan kell bánnod a "szeretem a csípőset" kifejezéssel ;)
Mert aztán a hiperszuper fenékfűtéses wc-t többször veszed igénybe mint szeretnéd ;)

(Különben én is folyamatosan olvasgatlak, már ha anya ideenged a gép elé. Sok puszi!)

Tiggr 2010.04.06. 14:54:40

@spulnissimus maximus: Ave Spulnissimus! Igen, a csípőstől könnyen lehet a nevem Fortissima... :) Amúy ezt egy embernek szánták, szerintem azt hitték, bélpoklos vagyok! Épp az előbb fűtögettem ám... A motelben nem vol tilyen, de most van! :)
süti beállítások módosítása