HTML

Koreai tapasztalatok

A cégem kiküld Dél-Koreába dolgozni. Közben megpróbálok minél többet felfedezni belőle!

Friss topikok

  • Krámos Dorina: Én csak annyit szeretnék mondani, hogy tévedés van az ABC-ben. Tudom, hogy 2 éves bejegyzés, de ha... (2014.02.03. 14:53) Írás - olvasás
  • szilvia96: Nagyon örülök nektek, hogy megismerhetem általatok koreát én is nagyon szeretem (2012.10.08. 19:47) Készülődés esküvőre
  • moszo: Hát én is itt volnék, bár tök véletlenül. Nem is tudtam, hogy az út után is folytattad a blogot. Ö... (2010.09.13. 13:54) Minden út Koreába vezet?
  • ミラ: hangeul a neve az írásuknak, mesterségesen kifejlesztett rendszer, a leglogikusabb a nyelvészek sz... (2010.06.24. 13:12) Nyelvi kérdések
  • spulnissimus maximus: @Tiggr: AJAJJAJ! Elnézést, de csak a hét vége felé dől el, hogy felvesznek-e, addig nem akartam e... (2010.05.17. 17:05) A koreai film hónapja

Linkblog

A koreai film hónapja

2010.05.07. 17:18 Tiggr

Május a dél-koreai film hónapja Magyarországon! Ebben a hónapban indul egy koreai filmklub, illetve az Uránia moziban lesz a harmadik koreai filmhét is, melyet a Koreai Köztársaság nagykövetsége szervez. Részletes információk (a filmekről is) a következő blogon érhetők el:

 
Ha valaki Budapesten van az adott időszakban, javaslom, hogy nézzen ki magának egy filmet, egész más hangulata van ezeknek, mint a megszokott hollywoodi produkcióknak. Persze van közöttük nagyon bugyuta, de zseniális is! Igaz én nem nagyon dumálhatok, mert eddig nem nagyon láttam koreai filmet (amiről azt hittem, hogy az, arról is kiderült, hogy kínai / hong-kongi)! :)
 
Itt is érdemes lehet körülnézni:
 
 
Jó filmnézést!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koreaexp.blog.hu/api/trackback/id/tr611982137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spulnissimus maximus 2010.05.15. 09:59:37

Mi részt vettünk már egyszer egy koreai filmhéten (szintén az Urániában)tavaly. Az "Erkölcstelen tudós" című filmet néztük meg. Nekem tetszett, a film nagy része könnyed, vicces volt, aztán a végére bedurvult. Íme itt a leírása (ha esetleg érdekelne:

Erkölcstelen tudós
(Eum-ran-seo-saeng)
139 perc
Rendezte: Kim Dae-woo
Kim Dae-woo jó nevű dél-koreai forgatókönyvíró, aki olyan népszerű mozik scriptjéért felelős, mint A románc (rendezte: E J-yong, 1998), A becstelen király (r.: Kim Ji-woon, 2000) és a Veszedelmes viszonyokat feldolgozó Botrány (r.: E J-yong, 2003). Kim központi témái között a bátorság és a boldogság említhető, de az olyan társadalmi tabuk bemutatásától sem riad vissza, mint a bujaság vagy az árulás. Az Erkölcstelen tudós a Koreai Filmtanács 1991-es forgatókönyvírói pályázatát megnyerő, 1962-ben született úriember első saját rendezése.
Szereplők: Han Seok-kyu, Lee Beom-soo, Kim Min-jeong, Ahn Nae-sang
Az Erkölcstelen tudós története a XVIII. századi Koreában játszódik, ahol Yun-seo (Han Suk-kyu), az arisztokrata származású tudós kezébe kerül a város legnépszerűbb könyve, amely egy erotikus regényt takar. Noha kezdetben idegenkedik az efféle szennyirodalomtól, úgy dönt, hogy ő is ír egy hasonló művet, amelyhez illusztrációkat is készíttet Gwang-heonnal (Lee Beom-soo), a hírhedt testőrparancsnokkal. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor Jeong-bin királynő (Kim Min-jeong) is elolvassa a rögvest sikeressé váló regényt, és viszonyt kezd az íróval.
Kim szellemes erotikus meséje meglepő hangulatváltásokkal dolgozik, az egyik pillanatban kedélyesen viccelődik, míg a másikban halálosan komoly, tettlegességig fajuló párbeszéddel dezorientálja a nézőt. A korhű ruhák és díszletek bemutatása legalább akkora erősségét képezi e mozinak, mint az emlékezetes színészi alakítások (kivált az Augusztusi karácsonyban is látható Han Seok-kyu brillírozik) vagy a szexualitással élcelődő poénok, amelyek messziről elkerülik a közönségesség csapdáját.

Tiggr 2010.05.16. 18:22:50

@spulnissimus maximus: Szia Spulni! :) Nem is mondtad, hogy voltál tavaly! :) Köszi a leírást! Majd megpróbálok beszerezni pár filmet, ez például elég ígéretesen hangzik! Ja és majd felhívlak és jól megszidlak, mert péntek óta semmi hír, pedig mondtuk, hogy mesélj! :)

spulnissimus maximus 2010.05.17. 17:05:14

@Tiggr:
AJAJJAJ! Elnézést, de csak a hét vége felé dől el, hogy felvesznek-e, addig nem akartam elkiabálni semmit. A lényeg, hogy csak mesélnem kellett magamról (=tanulmányokról) + volt egy szituációs játék. Egész jól ment.
süti beállítások módosítása